©MICHELIN

MICHELIN POWER DAYS 2019, Gelleråsen 24-25 Maj, 08.30-17.00.
Då många av de som väljer att åka på Michelin är motorcyklister som verkligen uppskattar bra däckprestanda så önskar vi erbjuda en aktivitet där man kan ta detta lite längre. Därför arrangerar vi Michelin Power Days med föreläsningar från ledande aktörer inom branschen i kombination med körning på bana. Nedan kan du läsa mer om vad Michelin Power Days 2019 är för något. 

Föreläsningar
Kunniga representanter från Michelin, Däckproffsen och K-tech Suspension kommer gå igenom matnyttig information och lämna öppet för dig att ställa dina egna frågor som du vill ha svar på. Är det extra kluriga frågor som du misstänker kräver lite arbete för att kunna svara på så skicka dem gärna i förväg till andreas.stenvall@michelin.com så ser vi till att ge dig svar då vi träffas.

Proffshjälp med lufttrycken
För att dina däck ska kunna prestera så krävs rätt arbetstemperatur och lufttryck. Oavsett i vilken grupp du kör, eller vilka Michelin-däck du kör på så kan du få hjälp med dina lufttryck för bana. Köper du Michelin elitdäck från Däckproffsen så kan du även få hjälp med att kontrollera gummiblandningens arbetstemperatur. Meddela dem bara innan första körpass.

Har du koll på din fjädring?
Vad gör en korrekt inställd fjädring för dig?
K-tech Suspension med FJ Racing Suspension i spetsen finns på plats och kommer i mån av tid hjälpa dig med dina grundinställningar. Om du vid anmälan indikerar att du vill prova en ny K-tech stötdämpare så erbjuder de dig att prova skillnaden mot original i mån av tillgång och tillgänglig tid.

Duktiga och rutinerade instruktörer
Våra instruktörer är som vanligt av högsta klass och har vana av att instruera på bana. Namn presenteras lite längre fram. 

Hemlig gäst
Som förra året kommer vi även i år ha en gäst som kan ge dig lite extra utbyte. Vem detta blir kommer vi meddela lite längre fram då alla kalendrar synkroniserats.

Bra med plats på banan.
Vi delar in deltagarna i fyra olika grupper. Vid bokning registrerar du om du är nybörjare, medelsnabb, snabb eller om du kör oreggad racerhoj. Vi sätter sedan ihop grupperna och kommer bryta vid 25 deltagare per grupp och dag för att se till att det finns gott om plats på banan.

Provkörning av nya Motorcyklar på bana
Nytt för i år är att du får chans att för att provköra nya intressanta motorcyklar från Honda och Suzuki. Båda med spännande nyheter.
Du anmäler ditt intresse för provkörning vid inskrivningen på banan och får då provköra motorcykeln på ett av din grupps körpass under dagen. Först till kvarn gäller.

Personlig utrustning
I lugn och ro kan du diskutera personlig utrustning, tillbehör och hard parts hos en av Europas största distributörer, Bihr

Mat
I ditt pris ingår dagens lunch.

Fotografering
Förra året förstod vi inte riktigt hur stort intresset var för att kunna köpa bilder från eventet. För 2019 kommer vi se till att fotograf finns på plats.

Vanliga frågor

Fråga: Om jag kommer med andra däck men kan tänka mig betala mer, får jag vara med då?
Svar: Nej, detta är ett event ordnat av Michelin exklusivt för de kunder som åker på Michelins sport- och racingprodukter. Dvs alla något av följande däck: Michelin Power, Michelin Power 2CT, Michelin Power 3, Michelin Power RS, Michelin Power RS+, Michelin Power Slick Evo, Michelin Power Cup Evo, Michelin Power Slick Performance, Michelin Power Cup Performance. 

Fråga: Måste jag ha köpt Michelin-däcken 2019?
Svar: Nej, huvudsaken är att du åker på Michelin sport- eller racingdäck. Se fliken "Däck" för att se alla modeller som kommer vara godkända för att åka ut på banan. 

Fråga: Hur säkerställer jag min plats på Power Days?
Då du klickat på "köp biljett" så hamnar du på vår anmälningssida. Genomför din anmälan och du kommer inom någon dag få en faktura i mailen via Billogram som du enkelt betalar med hjälp av din internet bank och mobilt bank-id. När fakturan är betald så är din plats säkrad. Så länge den är obetald så kan andra ta den.

Fråga: Får jag skjutsa på min motorcykel på banan?
Svar: Av säkerhetsskäl kommer ej skjutsning tillåtas.

Fråga: Måste jag ha körkort?
Svar: För körning i grupp med inregistrerade MC krävs gällande körkort.
För körning i grupp med oregistrerade MC krävs gällande körkort eller tävlingslicens.

Fråga: Hur är det med försäkring?
Svar: Det du som deltagare som själv ansvarar för att du har rätt försäkringsskydd för dig och din motorcykel. 

Fråga: Är det bullergräns?
Svar: Ja, det är 95db enligt Gelleråsens tillstånd och bestämmelser.
Powered by Khore by Showthemes